Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volant usedli v zákazu řízení

RAKOVNICKO – Řidičům za tento trestný čin hrozí maximální trest odnětí svobody až na dva roky. 

Policisté obvodního oddělení Rakovník v rámci výkonu služby na pozemních komunikacích dne 3. srpna 2020  po druhé hodině zaznamenali osobní vozidlo tovární značky BMW v Rakovníku na silnici v Pražské ulici, které následně zastavili ke kontrole na nedaleké čerpací stanici. Policisté muže vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízením motorových vozidel a k dechové zkoušce. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem je třiatřicetiletý muž z Prahy, který má v současné době platný zákaz řízení motorových vozidel. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

Na pozemní komunikaci vedoucí z obce Chrášťany směrem na obec Nesuchyně na Rakovnicku kontrolovali policisté obvodního oddělení Jesenice řidiče osobního vozidla značky Kia. Na výzvu předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz motorových vozidel jednačtyřicetiletý řidič z Prahy předložil pouze občanský průkaz a zelenou kartu. Dále se doznal, že řidičský průkaz mu byl zadržen a nyní má od Magistrátu hl .m. Prahy vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel do dubna 2021. I v tomto případě byl výsledek na alkohol negativní.

Policisté oba případy nyní prošetřují jako podezření z trestného činu mařením výkonu úředního rozhodnutí, za což podezřelým řidičům hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 2 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. srpna 2020

vytisknout  e-mailem