Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volant usedli o víkendu opět i nezodpovědní řidiči

Mělničtí policisté zadrželi další neukázněné řidiče 

     O víkendu mělničtí policisté zadrželi na komunikacích v okrese pět neukázněných řidičů. Ti usedli za volant buď bez řidičského oprávnění nebo před jízdou pili alkohol. Věk řidičů je rozličný. Nedá se tedy říct, že jsou to například jen mladí lidé, kteří řídí vozidlo po požití alkoholu nebo s vědomím, že  nevlastní řidičské oprávnění. Zadrženi řidiči v těchto případech  jsou od třiadvaceti do  čtyřiapadesáti let.

     V pátek 22. srpna v půl desáté  večer v Kralupech nad Vltavou řídila pětatřicetiletá žena z  Přáslavic osobní vozidlo zn. Renault 5 , přičemž byla kontrolována policejní hlídkou. Po předložení potřebných dokladů k řízení motorového vozidla se podrobila také orientační dechové zkoušce. Naměřená hodnota alkoholu v jejím dechu byla dosti vysoká - 1.75 promile. Žena se dobrovolně podrobila také lékařskému vyšetření s odběrem krve na zjištění množství alkoholu v krvi. Policisté ženě sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožování pod vlivem návykové látky.

     V sobotu 23. srpna zadrželi policisté hned tři provinilé řidiče. Maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez platného řidičského oprávnění se dopustil odpoledne třiadvacetiletý mladík z Mělníka.  Osobním motorovým vozidlem zn. Daewo Racer jel směrem od obce Brozánky a byl kontrolován policejní hlídkou. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že mladí, má vysloven zákaz řízení na dobu šesti měsíců. Tento zákaz mu vyslovil MěÚ Mělník a nabyl právní moci teprve šestého srpna. I přesto mladík řídil a policisté mu proto sdělili podezření ze spáchání hned dvou trestných činů.

     Dalším hříšníkem v sobotu byl čtyřiapadesátiletý muž rovněž z Mělníka.  Ten se také v sobotu odpoledne vydal osobním motorovým vozidlem zn. Škoda 135 LXI Forman Plus na cesty. Na cestě do Borku byl zastaven a kontrolován policisty dopravního inspektorátu. Provedenou kontrolou policisté rovněž zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávněnía jevil rovněž známky požité alkoholu. Proto byla u řidiče provedena orientační dechová zkouška, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 1.9 promile alkoholu v dechu řidiče.  Řidič nepředložil ani žádný doklad od vozidla. Policisté i tomuto muži sdělili podezření ze spáchání trestných činů řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožování pod vlivem návykové látky.

     Ani čtyřiadvacetiletý muž z Mělníka - Mlazic nerespektoval zákaz řízení motorového vozidla a usedl za volant. V podvečer v sobotu byl kontrolován policisty a bylo zjištěno, že není držitelem žádného platného řidičského oprávnění. Tímto svým jednáním tak naplnil skutkovou podstatu trestného činu řízení motorového vozidla bez platného řidičského oprávnění a policisté mu sdělili podezření.

     Posledním víkendovým řidičem, který se vydal na komunikace bez řidičského oprávnění byl dvaačtyřicetiletý muž z Kamenného Zboží. V obci Tišice - Chrást byl v půl jedenácté večer kontrolován policisty. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění a také, že řídí vozidlo zn. VW Golf modré barvy, které prochází v pátrání jako vozidlo odcizené. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a vozidlo bylo policisty zajištěno.

vytisknout  e-mailem