Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volant usedli, i když užili drogy

KLADENSKO – Při policejní kontrole byly zjištěny návykové látky. 

V dopoledních hodinách dne 21. července 2020 policisté oddělení hlídkové služby v průběhu provádění silniční kontrolní činnosti zastavili na pozemní komunikaci ve Vrapické ulici v Kladně soupravu vozidel, jedoucí ve směru jízdy do obce Vrapice.

Jednalo se o vozidlo značky Fiat Dublo, které vleklo na tažném laně osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia. Policisté vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidiči vozidel jsou z Kladenska ve věku devětatřicet a jednačtyřicet let. U řidičů byly provedeny dechové zkoušky na alkohol s negativními výsledky. Dále policisté řidiče vyzvali k testu na drogy, který byl u obou mužů pozitivní a následně se i doznali, že požili návykové látky. Poté byl zajištěn odvoz do kladenské nemocnice k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, s čímž obě osoby souhlasily.  

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy nyní tento případ prošetřují a oba muži jsou podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je maximální trest odnětí svobody ve výši až 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani drogy za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
22. července 2020

vytisknout  e-mailem