Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za volant usedl pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKO – Střetl se s protijedoucím autobusem. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Karlových Varech sdělili 33 letému muži z Karlových Varů podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dne 6. června 2019 kolem půl osmé večer došlo na křižovatce v Karlových Varech – Drahovicích k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a autobusem. Obviněný třiatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen při jízdě křižovatkou, při odbočování vlevo, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Uvedl vozidlo do smyku, který se mu nepodařilo vyrovnat. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem.

Policisté po příjezdu na místo provedli s oběma řidiči orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. U řidiče autobusu byl alkohol v krvi vyloučen, ale u řidiče osobního vozu vyšla zkouška pozitivní. Nejvyšší naměřená hodnota byla 2,26 promile alkoholu v krvi. Řidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. Škoda je předběžně odhadnuta kolem 245 000 Kč. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče osobního vozidla. Ten byl následně převezen do nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Ve věci jsou nadále konány úkony zkráceného přípravného řízení. V případě prokázání viny hrozí řidiči trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

pprap. Eva Valtová
nprap.. Bc. Zuzana Týřová
9. 7. 2019

Odkazy do noveho okna

DN vozidla s autobusem

DN vozidla s autobusem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem