Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volant usedl po požití „drogového koktejlu“

KOLÍNSKO – Nyní mu hrozí až jeden rok za mřížemi. 

Policisté z obvodního oddělení Kouřim v rámci zkráceného přípravného řízení v předchozích dnech sdělili podezření 27letému muži ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Toxikologický rozbor totiž prokázal přítomnost značného množství návykových látek v krvi.

V průběhu měsíce února, v rámci běžné dopravní kontroly, zastavili kouřimští policisté v obci Zásmuky vozidlo Volkswagen. Řidiče vyzvali nejen k provedení dechové zkoušky, ale současně i k provedení orientační zkoušky na požití návykových látek. Ta na rozdíl od dechové zkoušky vyšla pozitivní na přítomnost amphetaminu, metamphetaminu a cannabis. Na dotaz policistů, jaké látky řidič před jízdou požil, uvedl, že vykouřil předchozího dne marihuanu a možná požil i další látky, které si však nepamatuje.

Ačkoliv řidičova paměť nebyla natolik přesná, přesný byl výsledek znaleckého posudku, který následně policisté obdrželi. Na jeho základě vyšlo najevo, že přítomností těchto látek v krvi si řidič vyvolal stav, který mu neumožňoval bezpečně řídit motorové vozidlo a ve stavu vylučujícím řízení dopravního prostředku mohl ohrozit život i zdraví osob nebo způsobit značnou škodu na majetku.

Nyní mu za uvedené jednání v případě pravomocného odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Bc. Adéla Fialová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
10. března 2023

vytisknout  e-mailem