Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za vloupání do stavební buňky mu hrozí dva roky vězení

LIBERECKO - Dne 26. ledna 2019 se 26letý muž z Liberecka vloupal do stavební buňky v Chrastavě, kde odcizil stavební nářadí. Majiteli způsobil škodu přes 10 tisíc korun. 

Chrastavským policistům se podařilo objasnit případ vloupání do stavební buňky, který se stal na konci ledna tohoto roku v Chrastavě. Šetřením případu  zjistili, že krádež má na svědomí 26letý muž z Liberecka. 

Muž se vydal 26. ledna 2019 ve večerních hodinách na oplocený pozemek v ulici Liberecká v Chrastavě. Poté, co poškodil pletivový plot, vloupal se do zahradního domku a následně do stavební buňky. Ze stavení buňky si odnesl různé stavební nářadí, dále také pilu na dřevo, rýč nebo čtyřicetimetrový prodlužovací kabel. Majiteli tak způsobil škodu za více jak 10 tisíc korun. 

Poté, co podezřelý z krádeže skončil na policejní služebně, zjistil na základě předložených důkazů, že nemá cenu policistům nijak zapírat. Ke krádeži se přiznal a jak jim sdělil, vše udělal z nedostatku peněz. Muž je v současné době nezaměstnaný, potřeboval peníze na živobytí. Věci, které odcizil, zpět policistům vyda,l a ti je mohli vrátit zpět majiteli. 

Policisté 26letému muži sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "krádeže" a "poškození cizí věci", za které mu nyní hrozí až dvouleté vězení. 
 

8. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

stavební buňka

stavební buňka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem