Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za víkend 15 nehod

KRÁLOVÉHRADECKO - Škoda se vyšplhala téměř na 1,6 milionu korun 

Hradečtí policisté řešili od pátku 30.10. do neděle 1.11. patnáct dopravních nehod, které se staly na Královéhradecku. Všechny nehody se obešly bez vážnějších následků. Pouze při třech se řidiči lehce zranili. Policisté zjistili u dvou řidičů požití alkoholu před jízdou a u všech nehod vyčíslili škodu  na 1,565 milionu korun.

RusekJeden z hříšníků, který nadýchal přes dvě promile, havaroval 31.10. v 5 hodin ráno na silnici III. třídy na výjezdu z Hradce Králové - Ruseka směrem na Skaličku. Vzhledem k tomu, že nepřizpůsobil rychlost, dostal smyk, vjel do levého příkopu, kde narazil do betonové skruže. Policisté 49letému řidiči osobního vozidla Škoda Felicia na místě zadrželi řidičský průkaz a v nejbližší době ho obviní z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

ČKDNejvětší škodu - 585 tisíc korun způsobil řidič osobního vozidla BMW X6 na kruhovém objezdu u ČKD 31.10. v 12.20. Jednašedesátiletý muž osobáku, který jel ve vnitřním jízdním pruhu souběžně s nákladním vozidlem MAN s tahačem jedoucím v pravém vnějším jízdním pruhu, nedodržel dostatečný boční odstup a zachytil pravou zadní částí o levou přední část tahače. Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu a technickou závadu, jako příčinu dopravní nehody, na místě nezjistili. Řidiči BMW uložili za porušení zákona 500 korunovou blokovou pokutu.

Třetí vážnější nehoda se stala 1.11. v 15.55 na silnici III. třídy na křižovatce silnic vedoucích od Smiřic a Hubilese. Řidič osobního vozidla Renault Clio při vyjíždění z vedlejší komunikace pravděpodobně nedal přednost řidiči motocyklu Kawasaki ER, který jel po hlavní ve směru od Smiřic. Vlivem střetu motocyklista upadl na zem a s blíže nespecifikovaným zraněním byl převezen rychlou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Alkohol u 19letého řidiče vozidla policisté na místě vyloučili. U 25letého motocyklisty vzhledem jeho převozu do nemocnice nemohl být alkohol na místě zjišťován. Policisté odhadli škodu na vozidle cca 10 tisíc a na motorce 120 tisíc korun. Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují hradečtí policisté.

por. Iva Kormošová
2.11.2015, 11.30

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem