Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za úvěrové podvody padla obvinění

CHEBSKO – Kriminalisté řešili dva případy úvěrového podvodu. 

Chebští kriminalisté řešili během posledního týdne dva případy úvěrových podvodů. V prvním případě je obviněný dvacetiletý muž z Chebu, který se měl takového jednání dopustit tím, že zažádal u několik finančních společností o poskytnutí spotřebitelského úvěru. Při uzavírání úvěrových smluv, měl však úmyslně zamlčet podstatné údaje o dalších jeho závazcích a uvést smyšlené údaje o výši jeho příjmu. Na základě těchto sdělených údajů mu byl úvěr u několika společností posléze poskytnut. Do současné doby však uhradil pouze část z takto vzniklých závazků a tímto způsobil společnostem škodu ve výši kolem 60 tisíc korun.

Ve druhém případě se obdobného podvodného jednání měla dopustit 22letá žena z Aše, kterou kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujících přečinů Úvěrový podvod a Podvod. Ta měla při sjednávání návrhů na poskytnutí úvěrů od několika nebankovních společností úmyslně a opakovaně uvádět zkreslené informace o výši svém příjmu a zatajovat další podstatné údaje. Úvěrové společnosti po sdělení takto nepravdivých skutečností na žádost o poskytnutí úvěru přistoupily a úvěry obviněné ženě opakovaně poskytly. Tím byla společnostem způsobená škoda celkem kolem 130 tisíc korun.

V obou případech v případě prokázání viny hrozí obviněným trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
19. 8. 2019

vytisknout  e-mailem