Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za útok na policisty až šest let ve vězení

Mělnicko - Řidič nákladní soupravy zdemoloval u Nové Vsi policejní vozidlo. 

    Čtrnáctého října, letošního roku, ve večerních hodinách, si povšimla hlídka policistů z Dálničního oddělení v Nové Vsi, nákladního automobilu Scania, s návěsem, jehož řidič se nedaleko jejich služebny dopustil dopravního přestupku.
     Muži zákona se rozhodli věc řešit a za soupravou se vydali. Přestupce zanedlouho dostihli, než však stačili vystoupit, souprava se znovu rozjela. Policisté použili výstražné světelné a zvukové zařízení, ale řidič tahače na jejich výzvy nedbal a pokračoval v jízdě. Přitom došlo ke kontaktu mezi pravou částí tahače a levým bokem služebního vozidla Škoda Octavia. Policejní vůz byl chvíli soupravou vlečen, přičemž došlo k poškození celého levého boku, předního světlometu a proražení levé přední pneumatiky. Nákladní souprava poté odjela směrem na Mělník, kde byla zanedlouho zastavena další policejní hlídkou. Ta zjistila, že za volantem se nachází dvaačtyřicetiletý muž z Teplicka, jenž má za sebou mimo jiné i několik zákazů řízení. Své chování nedokázal policistům vysvětlit.
     I přesto, že se policisté po celou dobu incidentu nacházeli ve vozidle, nedošlo naštěstí k žádným zraněním. Na policejním voze byla vyčíslena škoda na 150 000,-Kč.
      V nejbližší době bude zahájeno trestní stíhání osoby pro trestný čin, násilí proti úřední osobě, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na šest let.
 
16. říjen 2013
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem