Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za ukradené peníze si šel nakoupit

Pachatel ženu nějakou dobu sledoval, pak jí z ruky vytrhnul kabelku a utekl. S její platební kartou pak vyrazil na nákupy. 

Kriminalisté ze čtvrtého oddělení druhého policejního obvodu se od 22. listopadu zabývají případem krádeže kabelky a následného zneužití platební karty, která se uvnitř nacházela. Neznámý pachatel si podle všeho svou oběť vytipovat již v metru. Když pak oba dorazili na konečnou stanici Zličín, sledoval ženu až ke schodišti u východu z metra, kde využil toho, že si poškozená vyndávala věci z kabelky a tudíž jí nedržela až tolik pevně. V tu chvíli pachatel ženě kabelku vytrhl a utíkal, co mu nohy stačily. Osmašedesátiletá žena se ho sice snažila pronásledovat, ale jen těžko mu stačila a muž se jí po chvíli ztratil z dohledu.

Kriminalisté v rámci prošetřování případu zjistili, že muž nedlouho po činu zašel do obchodního centra, kde si nakoupil nejprve potraviny, následně zašel do trafiky pro cigarety a nakonec si v jednom z obchodů zakoupil ještě opasek do kalhot. Za všechno samozřejmě zaplatil odcizenou platební kartou poškozené, k čemuž využil bezkontaktní platby.

Nejen samotnou krádež kabelky, ale i následný nákup zachytily bezpečnostní kamery. Pomozte kriminalistům tohoto muže dopadnout. Jakékoliv informace k podezřelému přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně.  

Por. Bc. Iveta Martínková – 1. 1. 2015

vytisknout  e-mailem