Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za ukradené čokolády do vězení

Krádež se tentokrát nevyplatila pětašedesátiletému muži. 

V neděli 19. dubna vyjížděli policisté z Letňan ke krádeži do jednoho z obchodních center. Pracovník bezpečností agentury, který obsluhoval kamerový systém, si všiml muže, který se podezřele pohyboval kolem regálů s potravinami. Během „nákupu“ si dokonce stihl pochutnat i na tvarohovém koláčku, který u pokladny samozřejmě nezaplatil. Pracovník bezpečnostní služby požádal svého kolegu, aby muže dále sledoval na kamerách a vydal se do pasáže k prostoru pokladen. Podezřelý u kasy zaplatil tři piva a chtěl z obchodu odejít.  Bezpečnostní pracovník ho ale zastavil a požádal, zda mu může ukázat obsah svých kapes a také tašky. Muž se ke krádeži ihned přiznal a vyndal 5 kusů čokolád. Tímto činem způsobil škodu „jen“ necelých tři sta korun, ale vzhledem k tomu, že se dopustil krádeže, oznámil pracovník bezpečnostní agentury celou událost Policii ČR.

Policisté si muže převzali a převezli na nejbližší služebnu. Tam se ukázalo, že pětašedesátiletý muž byl v minulosti za stejnou trestnou činnost již odsouzen a dokonce vyšlo najevo, že brány vězení opustil, po odpykaném trestu, teprve 17. dubna 2020. Tedy dva dny před touto krádeží.

Vzhledem k tomu, že byl za stejnou trestnou činnost již v minulosti odsouzen a spáchal ji opětovně, navíc při vyhlášení nouzového stavu, hrozí mu nyní za trestný čin krádež až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Hana Křížová, DiS. – 21. 4. 2020

vytisknout  e-mailem