Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za týden toho stihnul ažaž

VSETÍNSKO: Policejní komisař obvinil muže z trestných činů loupež a krádež. 

Policejní komisař obvinil z trestného činu loupež a krádež dvaadvacetiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm. Za týden od minulé středy stihl ve Valašském Meziříčí v šesti případech porušit zákon a to v jednom případě dosti závažným způsobem.

Dvaadvacetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm byl v hledáčku kriminalistů i uniformovaných policistů kvůli loupeži a několika případům krádeží ve Valašském Meziříčí. Vše začalo minulou středu, kdy někdo po odstranění zámku ze skladu ubytovacího zařízení odcizil tři nerezové pivní sudy o objemu třicet litrů. Škoda přesáhla devět tisíc korun.

Závažnější případ se udál v sobotu odpoledne. To při návštěvě známého taktéž dvaadvacetiletého muže si všiml u něj notebooku, rozhodl se ho vzít a zpeněžit. Se známým se o notebook tahal, až mu roztrhl triko. Přišlo i na nůž v ruce. Když se muž chránil proti noži, způsobil mu lehké zranění ruky. To mu muž notebook vydal a on z bytu zmizel. Škoda dva tisíce korun.

Při potulkách městem potom ještě využíval příležitostí a bral, co se hodilo. Tam to byla volně odložená kabelka, jinde nezajištěné kolo a došlo i na elektrokolo. V jednom případě si ponechal mobil, který si vypůjčil. Při krádežích tak napáchal škody za více jak třicet sedm tisíc korun.

Kriminalisté mladíka vypátrali a zadrželi v úterý dopoledne. Následující den jej policejní komisař obvinil z trestných činů loupež a krádež. Při prokázání viny mu hrozí až deset let.

28. července 2016, por. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem