Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za tři nože tři roky

DĚČÍN - Za tři nože tři roky; Neplatila a nevrátila; Napadl hosta; Peněženka zmizela z kapsy 

Tři nože v hodnotě pět set korun uschoval pod bundu v sobotu v děčínském supermarketu pětatřicetiletý muž. A to přesto, že byl v posledních třech letech za krádež trestán. Za pokladnami, které prošel, jak jinak než bez placení, byl zadržen ostrahou. Štafetu si pak přebrali policisté z obvodního oddělení a ti výtečníkovi sdělili podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Teď mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Neplatila a nevrátila
 
Smlouvu na dobu určitou neprodloužil majitel třiapadesátileté ženě, která měla pronajatý byt ve Velkém Šenově. A to z důvodu, že neměla řádně platit nájemné. Prostory do dnešního dne nepředala a na výzvy o vyklizení nereaguje. Místní policisté jí sdělili podezření z trestného činu neoprávněného zásahu do práva k bytu, za což trestní zákoník nabízí až dvě léta pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Napadl hosta
 
Rumburští policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví proti třiadvacetiletému mladému muži. Ten se měl dopustit toho, že v jednom podniku fyzicky napadl dalšího muže, kterému způsobil zranění, kvůli kterým musel být ambulantně ošetřen v nemocnici. Útočník by za to mohl být potrestán až dvouletým odnětím svobody.
 
 
Peněženka zmizela z kapsy
 
Přímo z kapsy u bundy odcizil neznámý lapka peněženku jedné cestující během jízdy městským autobusem v Děčíně. Přišla tak i o doklady a patnáct set korun. Před kapsáři není bezpečno téměř nikde a proto policie důrazně doporučuje střežit své věci co nejlépe.
 
 
 
12.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem