Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za tři dny zemřelo 5 lidí

ZLÍNSKÝ KRAJ: V letošním roce si nehody ve Zlínském kraji vyžádaly 27 mrtvých.  

Uplynulé dny patřily na silnicích Zlínského kraje mezi velmi tragické, jelikož při dopravních nehodách zemřelo hned pět lidí, mezi nimi byl i třináctiletý chlapec. 
 
Nejtragičtějším dnem byl pátek, kdy na Uherskohradišťsku zemřeli při dvou vážných dopravních nehodách tři lidé. První z nehod se stala krátce před třetí hodinou odpoledne v katastru obce Ostrožská Nová Ves, kde řidič nerespektoval dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě!“ a vjel na železniční přejezd bez závor v době, kdy místem zrovna projížděl nákladní vlak. Po střetu vlaku s vozidlem zn. Renault Megane zemřel osmatřicetiletý řidič a třináctiletý spolujezdec, zranění utrpěli i další dva devítiletí chlapci, kteří seděli ve vozidle vzadu. O čtyři hodiny později došlo mezi obcemi Ostrožská Lhota a Uherský Ostroh k další smrtelné nehodě. Jedenatřicetiletý řidič ve vozidle Fiat Ducato přejel zřejmě v důsledku nevěnování se řízení s vozidlem vpravo mimo vozovku, přičemž nejprve narazil do dopravního značení, pak sjel do příkopu a s vozidlem se zastavil až v poli.  
 
Další ze smrtelných nehod se stala ve čtvrtek kolem deváté hodiny ráno v Brumově – Bylnici, kde po pádu z kola zemřel třiasedmdesátiletý muž a v sobotu u Hulína na Kroměřížsku, tam zemřela po střetu s vozidlem třiatřicetiletá chodkyně. 
 
Ve Zlínském kraji zemřelo letos při dopravních nehodách již 27 lidí, z toho 8 chodců, 6 cyklistů a 13 řidičů nebo spolujezdců ve vozidlech. Za celý loňský rok vyhaslo na silnicích našeho kraje 33 životů.
 
Počet smrtelných dopravních nehod v letošním roce je velmi znepokojivý. Policie v rámci Zlínského kraje bude i nadále provádět dohled nad silničním provozem v nejvyšším možném rozsahu. Ale i přesto je potřeba, aby se nejenom řidiči, ale všichni účastníci silničního provozu chovali maximálně opatrně, nepřeceňovali své síly a schopnosti a nepodceňovali odpočinek spojený se změnami klimatických podmínek.
 
 
17. srpna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem