Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Za šest minut „práce“ tři miliony - aktualizace

Radost před Vánoci určitě neudělal neznámý zloděj poškozenému, kterému z bytu ukradl věci za 3 miliony korun. 

Před pár dny neudělal v tomto Vánočním čase radost jednomu cizinci v Karlíně zatím neznámý zloděj. Ten se totiž vloupal do bytu v Pobřežní ulici v Praze 8, který měl hráč pokeru pronajatý přes webovou službu zprostředkovávající krátkodobá ubytování. Cizinec, který byl v Praze na pokerovém turnaji, se totiž v noci vrátil zpátky na byt a zjistil, že ho někdo vykradl. Z bytu si odnesl kufr s jeho věci, kde byly peníze, pokerové žetony a další v celkové hodnotě přesahující 3 miliony korun.

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž vidět, jak do domu přichází takzvaně nalehko a odchází po šesti minutách obtěžkán zmiňovaným kufrem. Dá se tedy říci, že si za každou minutu v domě vydělal půl milionu korun. Je to ale jen hypotéza, protože když ho někdo pozná, kriminalisté ho dopadnou a soud odsoudí, tak mu hrozí za tento čin až osm let ve vězení. V tom případě by jeho zisk činil pouhých 70 haléřů za jednu minutu. Samozřejmě způsobenou škodu bude muset navíc zaplatit. 

Jestli muže na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

mjr. Jan Daněk – 22. 12. 2022

Aktualizace: Po zveřejnění případu kriminalisté dostali poznatek k totožnosti muže zachyceném na záběrech. Toho vyhlásili do celostátního pátrání a následně byl dopaden. Jedná se o šestkrát trestaného recidivistu.

Při výslechu se pak šestačtyřicetiletý muž k vloupání do bytu přiznal a kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Všem děkujeme za spolupráci a za zveřejnění případu!

mjr. Jan Daněk – 22. 2. 2023

vytisknout  e-mailem