Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za "rabování" obviněno již dvanáct osob

LIBEREC - Pouze dva případy zůstávají neobjasněné. 

V době povodní, které zasáhly Liberecký kraj, řešila policie celkem devět případů, které byly spojené s rabováním. Pouze ve dvou případech nebyl zatím zjištěn pachatel, ve zbylých sedmi již policisté obvinili 12 osob, z toho devět mužů  a tři ženy.

Čtyři případy již policie uzavřela a předala na Okresní státní zastupitelství v Liberci s návrhem na podání obžaloby. Jedná se o tři případy z Chrastavy a jeden z České Lípy:
Chrastava:   1) krádež dětského kočárku, dětských plen, DVD a oblečení  v ulici Revoluční - obviněny dvě ženy (42 a 63 let) a muž (22 let)
                       2) krádež rotopedu v ulici Andělohorské - obviněni dva cizinci (21 a 31 let)
                       3) z domu v Alšově ulici odcizil "dobrovolník", který pomáhal rodině postižené povodní, 45 tisíc korun - obviněn 25letý muž
Česká Lípa:  4) z benzinové čerpací stanice Pasoil v Mimoňské ulici odcizena nádoba s finanční sbírkou na povodně (6 tisíc Kč) - obviněna 22 žena

Další tři případy jsou ještě stále v šetření policie, pachatelé jsou známi a jejich vyšetřování probíhá vazebně. Konkrétně se jedná o případ z Českolipska - Rousínova, kdy muž nabídl poškozenému, který byl zasažen povodní, svou pomoc a přitom mu odcizil notebook s příslušenstvím a zahradní techniku, vše za 44 tisíc korun. Obviněným je 40letý muž.       

Dalším vazebně vyšetřovaným je 21letý muž. Ten v době evakuace při povodních odcizil ženě tašku, ve které měla doklady, mobilní telefon, dioptrické brýle a šperky. Obsah tašky měl hodnotu bezmála 44 tisíc korun.

Vazebně vyšetřováni jsou také tři cizinci, kteří se v Raspenavě v době povodní vloupali do zaparkovaného auta a ocizili z něj benzín a z druhého se pokusili odcizit autorádio.

Neobjasněné zůstávají pouze dva případy, oba z Chrastavska.  Zatím neznámý zloděj okradl v Nové Vsi  muže, který pomáhal lidem v zaplavených oblastech. Během své pomoci přišel o batoh s věcmi za deset tisíc korun.
Policisté pracují na objasnění i dalšího případu, který se stal v ulici Frýdlantské v Chrastavě. Během povodní odcizil někdo z přístavku domu nářadí za padesát devět tisíc korun.


por. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 974 461 207
1. 11. 2010

 


 

 

Odkazy do noveho okna

Povodně_1

Povodně_1 

Detailní náhled

Povodně_2

Povodně_2 

Detailní náhled

Povodně_3

Povodně_3 

Detailní náhled

Povodně_4

Povodně_4 

Detailní náhled

Povodně_5

Povodně_5 

Detailní náhled

Povodně_6

Povodně_6 

Detailní náhled

Povodně_7

Povodně_7 

Detailní náhled

Povodně_8

Povodně_8 

Detailní náhled

Povodně_9

Povodně_9 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem