Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za prodej pervitinu může skončit až na 5 let ve vězení

KUTNOHORSKO- Kriminalisté 26letého muže obvinili 

Až na 5 let ve vězení může skončit mladý muž z Kutnohorska, který měl prodávat ostatním uživatelům drogy. Kutnohorští kriminalisté před několika dny zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy podle § 283 odst. 1, a také z přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku podle § 285 odst.1.

Na konci září minulého roku policisté muže kontrolovali na ulici při jízdě na kole. Vyzvali jej, aby se podrobil orientačnímu testu na alkohol a drogy. Test na drogy vyšel pozitivní a detekoval látku pervitin. Policisté muže navíc nalezli celkem 9 sáčků obsahující 33 gramů pervitinu. Jen o den později u něj při domovní prohlídce nalezli 2 sáčky s pervitinem v celkové hmotnosti 83 gramů, to že se skutečně jedná o pervitin potvrdilo i odborné vyjádření pracoviště Odboru kriminalistické techniky a expertíz. Navíc bylo nalezeno i několik rostlin konopí.

Policisté zjistili, že nejméně od června 2021 do září 2021 měl právě obviněný muž prodávat pervitin nejméně 3 osobám, a to alespoň v 60 případech.

Za výše uvedené skutky hrozí obviněnémmu v případě pravomocného odsouzení až 5 let trestu odnětí svobody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
31. března 2022

vytisknout  e-mailem