Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za přestupky dostali kauce

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté uložili kauce zejména za rychlost.  

Během uplynulého týdne se počet přestupků výrazně změnil pouze v kolonce překročení maximální rychlosti. V ostatních kolonkách jsou čísla buďto mírně navýšena nebo zůstávají stejná. S kaucí se tentokrát potýkali tři řidiči. Z toho dva výrazně překročili nejvyšší povolenou rychlost. V sobotu 5. října u Kunovic naměřili dopravní policisté jednadvacetiletému řidiči Octavie místo zákonem stanovené “devadesátky“ až 158km/h. O tři dny později v těch samých místech naměřili osmadvacetiletému motorkáři 171km/h. Oba pánové na místě složili šestitisícovou kauci.

Třetí pětitisícová kauce byla uložena ve středu 9. října krátce před osmou hodinou ráno dvaačtyřicetiletému řidiči nákladního auta. U Uherského Brodu v místech zvaných – Králov se mu už nechtělo jet za pomalu jedoucím traktorem. Proto se v křižovatce rozhodl předjíždět, i když věděl, že je to v tomto místě zakázáno a že v protisměru jede auto. Jeho počínání neskončilo dopravní nehodou jen díky řidiči Seatu v protisměru, který raději rychle zabrzdil.

V podroušeném stavu usedl za volant Fabie mladý řidič. Stalo se tak v pátek večer 4. října. V Mistřicích u kostela ho zastavila policejní hlídka a dala mu dýchnout. Dechová zkouška vyšla s výsledkem 1,24 promile alkoholu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let. Ze stejného trestného činu je podezřelý dvacetiletý řidič Fabie. Toho zastavila hlídka Městské policie v Uherském Brodě ve čtvrtek 10. října. Protože řidič byl ve stavu, kdy nešlo přehlédnout, že je opilý, byla na místo přivolána policejní hlídka. Ta řidiči naměřila 1,88 promile alkoholu v dechu.
 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 4. 10. – 10. 10. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

4. 10. – 10. 10. 2013

27. 9. – 3. 10. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

10

11

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

64

47

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

35

27

Nepoužití bezpečnostních pásů

13

13

Telefonování za jízdy

27

21

Špatný technický stav vozidla

24

24

Uložené kauce za přestupek v dopravě

3

4

14. října 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem