Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Za potíže může zřejmě praskalá hadice

ČESKÁ LÍPA - Vyteklá nafta zaměstnala nejen policisty. 

     Dnes mezi osmou až devátou hodinou ranní projížděl po silnici II. třídy č. 270 z Jablonného v Podještědí ve směru na Mimoň a Kuřívody nákladní automobil značky Mercedes Benz s přívěsem, ze kterého na silnici vytékala nafta. Na znečištěné komunikaci pak v této souvislosti havarovala dvě osobní vozidla, přičemž jedno z nich sjelo v Mimoni v Žitavské ulici do svodidel a druhé se v obci Pertoltice dokonce převrátilo na střechu. Souvislý pruh nafty na úseku mezi Jablonným v Podještědí a Kuřívodami pak postupně odstraňovali do zhruba 13. hodiny pracovníci správy a údržby silnic. Nyní je již zmíněný úsek vyčištěný a řidičům na něm již žádné nebezpečí. nehrozí.  Dopravní policisté stále ještě okolnosti úniku nafty z kamionu dokumentují, nicméně podle jejich předběžného zjištění byla jeho příčinou prasklá hadice propojující nádrže.

 

Zloděj vstoupil vikýřem

     Mezi 1. listopadem a 6. prosincem navštívil rekreační chalupu ve Cvikově zloděj, který zvolil ke vstupu do obydlí netradiční místo.  Nezvaný návštěvník se do domu dostal střešním vikýřem poté, co rozbil jeho sklo. Vzhledem k tomu, že mohl dům navštívit teoreticky i v den 5. prosince, kdy některé příbytky obcházejí kromě Mikuláše a anděla také čerti, zůstává otázkou, po kom a kde mají vlastně policisté pátrat. Tajemný host si z domu odnesl pouze jednu jedinou věc, a to set-top box v hodnotě jednoho tisíce korun. Další vybavení a cennosti zůstaly v chalupě na svém místě.

 

Z trezorku zmizely peníze

     Na policisty se obrátila obyvatelka obce Skalice u České Lípy s oznámením, že jí někdo připravil o finanční hotovost  10 tisíc korun. Peníze měla  uložené v místě jejího trvalého bydliště v rodinném domě v uzamčené místnosti. Pachatel, který si je odtud  odnesl, po sobě v domě nezanechal žádné stopy. Zatím není jasné ani to, jak překonal uzamčené dveře pokoje. Přímo v místnosti se pak už dostal k hotovosti snadno, protože ležela  na židli v trezorku, ve kterém byl zasunut klíč. Případ nyní objasňuje obvodní oddělení policie v Novém Boru.

vytisknout  e-mailem