Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za poškození obecního stromu až jeden rok vězení

ZLÍNSKO: Škoda činí téměř pětatřicet tisíc korun. 

Policisté z obvodního oddělení ve Zlíně sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci šedesátiletému muži ze Zlína, který bez povolení k prořezu poškodil neodborným zásahem obecní strom na sídlišti Jižní Svahy. Způsobil tím škodu ve výši téměř třicet pět tisíc korun.

Policisté obdrželi oznámení o poškození stromu na největším zlínském sídlišti od pracovnice magistrátu, která se podobným oznámením začala zabývat na základě upozornění občanů žijících v této lokalitě. Po kontrole javoru mléčného o stáří 30 let, výšce 13 metrů a průměrem koruny 9 metrů odborník vyčíslil škodu způsobenou neoborným ořezem na pětatřicet tisíc korun s tím, že strom je silně poškozen, je nyní neperspektivní a je naplánováno jeho pokácení.

Muž, který neodborný zásah provedl, se proti obvinění brání tím, že listy stromu vydávaly hluk, koruna stromu prý navíc zasahovala až do fasády bytového domu, kterou znečišťovala, navíc stínila některým bytům. Proto se rozhodl k radikálnímu opatření.

V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.

26. července 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem