Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za poškození auta a napadení ženy putoval agresor do vazby

NYMBURK - Bezdůvodně si vybíjel 40ti letý muž agresi na autě a následně brutálně zaútočil i na ženu. Zadrželi jej dva svědci a předali policistům. Muž je vyšetřován vazebně, hrozí mu až desetiletý trest. 

Z trestných činů loupeže a výtržnictví obvinili nymburští kriminalisté 40ti letého muže, který si svou bezdůvodnou agresi vybíjel nejprve na autě a následně velmi brutálně napadl i nic netuší ženu - majitelku vozu. Násilníka dopadli dva muži, svědci incidentu, kteří také zkontakovali policisty.

Vše se odehrálo koncem září v ulici Boleslavská třída v Numburce. Poté, co zde majitelka vůz zaparkovala a chtěla ze zavazadlového prostoru vyndat nákup, objevil se u auta neznámý muž, který do jeho dveří začal kopat a následně ukopl i zpětné zrcátko. Pak ale svou agresi - verbální i fyzickou - obrátil i proti ženě, která byla zcela otřesena z jeho naprosto nepochopitelného chování. Muž ji okamžitě fyzicky napadl - uštědřil jí spoustu ran pěstí přímo do obličeje, až žena upadla na zem. Tam do bezbranné ženy ještě velmi brutálně kopal a následně jí chtěl odcizit kabelku. S ženou se o ni přetahoval, když se mu ale nepodařilo kabelku sebrat, ještě několikrát ženu kopal a pak odešel směrem na Všechlapy. 

Brutálně napadené ženy se okamžitě ujala sousedka, která incident viděla a přivolala záchrannou službu, která ženu převezla na ošetření do nemocnice. Za násilníkem, který se snažil utéct, se vydali autem dva muži, kteří část incidentu též viděli. Muž se snažil ukrýt v budově učiliště poblíž Zámečnické ulice v Nymburce, kde ho také oba dva muži zadrželi do příjezdu policistů.

Díky těmto dvěma mužům, kterým nebylo lhostejné nepochopitelné jednání agresivního muže a patří jim za jistou dávku statečnosti bezesporu poděkování,  se podezřelého podařilo záhy po násilném incidentu zadržet a předat policistům. Ti pak po potřebných úkonech trestního řízení a sdělení obvinění z trestného činu loupeže a výtržnictví, podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí muže do vyšetřovací vazby, a to z důvodů, aby se nevyhýbal trestnímu stíhání a aby trestnou činnost neopakoval. Soudce v rámci vazebního zasedání oba tyto důvody akceptoval.

Obviněnému, vazebně stíhanému muži, který byl již v minulosti odsouzen za nebezpečné vyhrožování a ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí v případě pravomocného odsouzení trest odnětí svobody od dvou do deseti let.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
4. října 2021

vytisknout  e-mailem