Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za pomoc tvrdě zaplatil

BRNO: Senior koupil ženě dvakrát jídlo a skončil zbitý a okradený.  

Ohavný případ lidského hyenismu objasnili v těchto dnech brněnští kriminalisté. Obětí se stal šestasedmdesátiletý muž, který bohužel doplatil na svoji dobročinnost.
 
Celá událost se odehrála před dvěma týdny kolem osmé hodiny večer, kdy se starší muž pohyboval v ulici Úzké. U jednoho ze stánků se zastavil a koupil si pivo. Oslovila ho neznámá žena s tím, že má hlad a žádala o peníze. Muži se jí zželelo a koupil jí jídlo v bistru. Žena vše snědla, ale byla stále hladová. Pán jí tedy koupil ještě jednu porci.
 
Náhle se na místě objevil muž, který tvrdil, že je manžel přítomné. Senior mu sdělil, ať si tedy manželku odvede. Následně dopil pivo a rozešel se na zastávku, ale všimnul si, že dvojice ho pronásleduje. Z tohoto důvodu zašel do obchodního domu, kde chvíli počkal. V okamžiku, kdy nabyl dojmu, že se podivně chovajícího páru zbavil, vyšel ven na zastávku autobusu. Najednou se ovšem dvojice znovu objevila a muže dosti rázně napadla.
 
Útočník ho povalil na zem, bil ho a kopal, zatímco jeho partnerka seniora prohledávala a nakonec mu vzala peněženku. Oba následně z místa utekli. Napadení vidělo i několik svědků, kteří muži pomohli a zavolali na tísňovou linku. Policisté začali po podezřelé dvojici intenzivně pátrat a byli úspěšní.
 
Devětačtyřicetiletý muž a jeho o dvanáct let mladší partnerka skončili v policejních celách. Poškozeného uvedeným způsobem okradli o tři tisíce korun a nyní jsou obvinění z trestného činu loupež, za který jim může hrozit až desetileté vězení. Na rozhodnutí soudu o vině a trestu čekají za mřížemi vazební věznice.
 
Zvukový záznam:LPsenior0207.mp3
 
por. Andrea Straková, 2. června 2013

vytisknout  e-mailem