Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za pokračující krádeže padl velmi rychle trest

MLADOBOLESLAVSKO – 21letý muž skončil na 8 měsíců ve vězení. 

Během 48 hodin stihli mladoboleslavští policisté, státní zástupkyně a soud poslat 21letého muže do vězení.

Policisté z Benátek nad Jizerou 15. června 2022 sdělili 21letému muži podezření z přečinu krádeže, těch se dopouštěl opakovaně, a i přestože byl za krádeže odsouzen v lednu letošního roku.

Několika krádeží se dopustil v prodejnách s potravinami, kde odešel bez zaplacení například s energetickým nápojem, bonbóny, sušenkami, nebo i s masem. V těchto případech se jednalo spíše o drobnosti v menší hodnotě.

V době od 5. do 6. června už to ale drobnosti nebyly a v areálu sportovního klubu v Benátkách nad Jizerou, v kiosku s občerstvením, odcizil dva prázdné pivní sudy, tři plné sudy s pivem a několik lahví limonády. Celková škoda se vyšplhala na téměř 10 tisíc korun.

I v dalším případě se 21letý muž zaměřil na pivo. V noci z 13. na 14. června 2022 vnikl na oplocený pozemek v Mělnickém Vtelnu a ze zastřešené pergoly odcizil výčepní zařízení a dva prázdné pivní sudy, kdy tyto věci 14. června prodal jiné ženě. Ze strany policie byly předány odcizené věci zpět jeho majiteli.

Vzhledem k tomu, že muž v krádežích pokračoval dál, policisté jej zadrželi, a do 48 hodin padl i trest. Okresním soudem v Mladé Boleslavi byl potrestán k 8 měsícům trestu odnětí svobody, kam ho dnes policisté předali.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
17. června 2022

vytisknout  e-mailem