Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za podvod s dávkami padlo obvinění

LOUNSKO - Stát připravila o 32 tisíc; Zákazy je netrápily. 

Do křížku se zákonem se dostala padesátiletá žena ze Žatce. Důvodem je podle policistů její podvodné jednání. Na základě žádosti několik let pobírala od příslušného úřadu přídavky na své děti, což bylo po určitou dobu v souladu se zákonem. Po pár letech však úřadu v rozporu se svou povinností nedoložila, že jedno z jejích dětí má již příjem od zaměstnavatele. Podobně pak postupovala i v případě příspěvku na bydlení. I ten jí byl původně oprávněně vyplácen, avšak později již na něj s ohledem na příjmy svého syna neměla nárok v přiznané a vyplácené výši.

Nesplněním těchto zákonných povinností oznámit a doložit výši příjmů svého syna tak měla na neoprávněně vyplacených dávkách způsobit škodu ve výši přesahující 32 tisíc korun.

Koncem října zahájil vyšetřovatel trestní stíhání uvedené ženy pro trestný čin podvodu. Podle zákona by ji soud mohl potrestat odnětím svobody až na dvě léta.

 

Zákazy je netrápily

Lounští policisté minulé pondělí sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dvěma hříšníkům.

První z nich je 53letý cizinec pobývající v současné době v Lounech. Poslední říjnový den řídil podle policistů v Lounech osobní automobil zn. Audi A6. Přitom ho zkontrolovali policisté z hlídkové služby, kteří zjistili, že mu byly tento rok uloženy dva tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Zákaz této činnosti trvá podle druhého z nich až do února příštího roku.

Druhým z provinilců je 56letý muž z Loun. Ten se začátkem listopadu projížděl v Lounech na motocyklu zn. Huatian, když ho zastavili lounští policisté. Kontrola ukázala, že není držitelem žádného řidičského oprávnění a navíc má uložen trest zákazu řízení platný až do prosince roku 2021.

Hlídky oba podezřelé zadržely a nyní je jejich protiprávní jednání řešeno v tzv. zkráceném přípravném řízení. U soudu jim hrozí až dvouletý trest.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 12. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem