Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za podvod 38letému muži hrozí až 8letý trest

MLADOBOLESLAVSKO – Podvodem si přišel nejméně 6 milionů korun. 

Postupně už od roku 2014 do roku 2021 měl 38letý muž podvodným jednáním okrádat 53letého muže a takto z něj postupně vylákat více jak 6 milionů korun.

Mladoboleslavští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38letého muže a obvinili jej z přečinu podvodu, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 8letý trest odnětí svobody.

Vše začalo ke konci roku 2014, kdy poškozený půjčil obviněnému 45 tisíc korun s tím, že peníze do měsíce vrátí. Takhle to pokračovalo dlouhé roky opakovaně. Po různě vysokých částkách si obviněný muž půjčoval různě vysoké částky s tím, že je vrátí.

Přišel i s informací, že jeho otec, který žije v zahraničí, zemřel a on po něm zdědí veškerý majetek. Až prý majetek prodá, vrátí poškozenému veškeré půjčené peníze, to se ale nikdy nestalo.

Šetřením policistů bylo zjištěno, že 38letý muž dluží peníze a je proti němu vedeno insolvenční řízení. Dále policisté zjistili, že otec, po kterém měl po smrti obviněný dědit majetek je naživu a další informace a skutečnosti, které se nezakládaly na pravdě.

V případě, že bude muži vina prokázána u soudu, hrozí mu až 8letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
14. července 2022

vytisknout  e-mailem