Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za pět krádeží si devatenáctiletý mladík vyslechl obvinění

KUTNOHORSKO - Jelikož kradl již v minulosti, může nyní skončit až na 3 roky ve vězení. 

Za to, že měl nejméně v 5ti případech krást si 10. ledna 2022 vyslechl 19letý mladík obvinění od kutnohorských policistů. Za přečin krádeže, který spáchal ve dvou případech vloupáním, může v případě prokázání viny a odsouzení skončit až na 3 roky za mřížemi, a to z toho důvodu, že byl již v posledních 3 letech za obdobnou trestnou činnost odsouzen.

Již v září roku 2020 se měl v Kutné Hoře vloupat do budovy Výzkumného ústavu nerostných surovin a zde vylomit okno a následně ve skladu drogerie odcizit drogistické zboží v hodnotě 18 tisíc korun.

O několik dní později měl ten samý muž vniknout do skladu drogerie, kde odcizil opět drogistické zboží, tentokrát v hodnotě 6 tisíc korun.

K dalším třem skutkům došlo v roce 2021 v měsíci listopadu, kdy se měl 19letý muž dopustit krádeže zboží v drogerii, prodejně se sportovním oblečením a prodejně elektroniky. V prodejně elektroniky odcizil notebook, v drogerii elektrický kartáček a do prodejny se sportovním oblečením si přišel pro dvě teplákové soupravy a zateplenou vestu. Dohromady tak odcizil zboží za 23 tisíc korun.

10. ledna si muž vyslechl obvinění z přečinu krádeže a v případě jeho odsouzení může skončit až na 3 roky za mřížemi.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
17. ledna 2022

vytisknout  e-mailem