Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za pět hodin pět opilých

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli za pět hodin pět opilých řidičů v Hradišti a okolí.  

 

Série řidičů, kterým policisté zadrželi řidičské průkazy, začala hodinu po půlnoci v noci na sobotu 11. února. Čtyřiapadesátiletý muž byl hlídkou zastaven v Uherském Hradišti, když centrem projížděl v superbu. Místní řidič nadýchal 0,68 promile alkoholu. O hodinu později, opět v Hradišti, opět v centru zastavili policisté devětadvacetiletého muže sedícího za volantem terénního subaru. Tento řidič měl v dechu 1,42 promile. To mu nebránilo, aby takto opilý řídil a k tomu ještě vezl dva mladší spolujezdce. Policisté muže odvezli na policejní oddělení. Uplynula další hodina a policisté v ruce drželi další řidičský průkaz. Ten patřil devatenáctiletému mladíkovi z Hradiště, který tímto městem projížděl za volantem osobního peugeotu. I jemu policisté na místě zakázali další jízdu. Za hodinu a půl stavěla hlídka uherskohradišťských policistů řidičku daewoo jedoucí Kunovicemi. O půl páté ráno nadýchala šestadvacetiletá žena 1,61 promile alkoholu. Mladá žena s naměřenou hodnotou souhlasila a následně odjela s policisty ke kontrolnímu odběru krve. V šest hodin ráno ukončili uherskohradišťští policisté noční sérii opilých řidičů ve Starém Městě. Zastavili osobní ford a zjistili, že jeho devětadvacetiletý řidič má v dechu 0,57 promile alkoholu. I tento řidič přiznal, že večer pil alkohol a to čtyři piva a čtyři velké slivovice.

Řidičům, kteří měli hodnoty alkoholu do jednoho promile, policisté sdělili, že se dopustili přestupku, za který ze zákona hrozí pokuta až dvacet tisíc korun a zákaz řízením od šesti měsíců do jednoho roku. Těm, u nichž alkohol překročil jedno promile, policisté řekli, že jsou podezřelí ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.

S trestem za spáchání zmíněného trestného činu může počítat také jednadvacetiletý muž z Uherského Ostrohu, kterého ostrožští policisté zastavili ve dvě hodiny v noci na neděli. Řidič osobního renaultu měl v dechu 2,41 promile alkoholu. Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.


 

13. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem