Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za OPL místo peněz zboží? Nový trend uživatelů drog na Příbramsku . . .

PŘÍBRAMSKO - V rámci akce "Maty" zadrželi kriminalisté muže, který kradl zboží v obchodech, to pak prodával a ze získaných peněz si pořizoval drogy. Trestní stíhání proti němu vedou policisté vazebně. 

Kriminalisté z Územního odboru Příbram zadrželi koncem října 36ti letého muže a obvinili jej z trestných činů krádeže, loupeže a výtržnictví. Dnes již obviněný muž z Příbramska byl v hledáčku kriminalistů již delší dobu, a to z důvodu možného podezření z páchání převážně majetkové trestné činnosti, konkrétně krádeží v obchodech. Těmi totiž řešil získávání finančních prostředků na koupi návykových látek, na nichž byl sám závislý. Jednoduše řečeno – 36letý muž kradl v různých obchodech zboží, které pak „pod rukou“ za výhodné ceny rozprodával. Za utržené peníze si pro svoji potřebu pořizoval drogy. Při krádežích se navíc nezdráhal vyhrožovat násilím jak pracovníkům bezpečnostních agentur, tak i prodavačkám v případě, když krádeže zaznamenali a snažili se jej zadržet . . . 

Policisté 36letému muži prokázali za dva měsíce (od září do konce října 2021) bezmála desítku takových případů – jednalo se o krádeže zboží v prodejnách s drogistickým zbožím, v potravinách, ale i v obchodech s oblečením, které „doprovázel“ výhružkami personálu.

Nicméně po zhruba 4 dnech od jeho zadržení a obvinění skončil tento muž v policejních poutech opětovně, a to krátce po krádeži většího množství oblečení. K jeho dopadení přispěla prodavačka z obchodu, která se za mužem sama vydala, ještě předtím ale kontaktovala policisty na lince 158 a policejní hlídku naváděla po jeho „útěkové trase“. Poté, co jej policisté dopadli – zřejmě z neúspěchu, že opětovně skončil v rukách policistů, ale i viditelně pod vlivem návykových látek, poškodil zadržený několika údery hlavou přední kapotu policejního vozu. . .

Na svůj vrub si tak 36letý muž připsal další případ krádeže, ze kterého ho policisté obvinili a současně i podali podnět k jeho vazebnímu vyšetřování z důvodu, aby v trestné činnosti nepokračoval. Tento návrh Okresní soud v Příbrami akceptoval a muž si tak na verdikt soudu, kdy mu hrozí až desetiletý trest, počká ve vazbě.

Jeho pobyt na svobodě tak netrval příliš dlouho. 36letý muž, s bohatou trestní minulostí, mimo jiné i majetkové charakteru, totiž v červnu tohoto roku opustil brány věznice, kde si odpykával trest za obdobné skutky, pro které jej i nyní policisté obvinili. Na svobodě tak „vydržel“ pouhé čtyři měsíce . . . „nevydržel“ ale nepáchat trestnou činnost.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
18. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem