Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za odcizené lyže bude potrestán

CHOMUTOV - Zpronevěřil svěřené věci, Kradl na vánoce.... 

Z auta odcizil lyže
Den před vánočními svátky přišel muž z Chomutova o lyže. Ponechal je ve střešním nosiči lyží, který se nacházel na zaparkované škodovce v Havlíčkově ulici. Policistům netrvalo dlouho a zjistili, že neznámým zlodějem je 32letý muž z Chomutovska. Ten kromě dvou párů kompletních lyží odcizil i snowboard s vázáním a tak se škoda vyšplhala na patnáct tisíc korun. Muž si obvinění z krádeže převzal, ve věci probíhá další vyšetřování.
 
Zpronevěřil svěřené věci
Svou finanční situaci se rozhodla řešit prodejem věcí žena z Chomutova. Videokameru a mobilní telefon proto svěřila známému s tím, aby věci odnesl do zastavárny. Ten to však neučinil, věci prodal jiným osobám a utržené peníze použil pro svou potřebu. 42letý Jirkovák se bude zodpovídat ze zpronevěry.
 
Kradl na vánoce
50letý muž z Chebu využil pozvání na návštěvu do bytu známé na chomutovském sídlišti a kradl. V nestřeženém okamžiku jí totiž ze stolu v kuchyni odcizil finanční hotovost ve výši 7500 korun. Ženě nezbývalo nic jiného než se obrátit na policii a krádež oznámit.
 
Pachatele nikdo neviděl
Navigace, autorádio, přenosný televizor a další věci zmizely z obytného vozidla v jedné obci na Chomutovsku. Majitel ponechal auto zaparkované na volně přístupné zahradě u rodinného domu, kdosi poškodil vstupní dveře, všechno zde prohledal a uvedené věci odnesl. Kromě toho poškodil i spínací skříňku a tak se celková škoda vyšplhala na 52 tisíc korun. Pro pachatele mají policisté připraveno obvinění z krádeže a poškozování cizí věci.
 
Marodil tři měsíce
Od začátku loňského října se ze zranění léčil 65letý Jirkovák. Před místním marketem ho napadl 26letý mladík a způsobil mu zranění, která si vyžádala tak dlouhou neschopnost.Okolnosti napadení šetří nadále policie, útočník je podezřelý z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví.
 
Z benzínky zmizel olej
Olej za téměř devět tisíc korun odcizil prozatím neznámý pachatel, který navštívil benzínovou čerpací stanici v Kadani. Při odchodu od pokladny sebral kanystry s olejem z regálu, věci naložil do auta, nasedl a bez zaplacení odejel. Po pachateli nyní pátrají policisté, jakmile zjistí jeho totožnost, bude obviněn z krádeže.
 
Vloupání do sklepa
Během uplynulého víkendu vnikl kdosi do sklepních prostor domu v Šafaříkově ulici. Pak už se bez větších problémů dostal do sklepní kóje odkud odcizil jízdní kolo. Kromě něj zmizel i pár sjezdových lyží a snowboard. Majitel při výpovědi uvedl, že mu vznikla celková škoda ve výši 40 tisíc korun. Trestný čin krádeže a porušování domovní svobody nyní šetří chomutovská policie.
 
Dopadli hledaného
V bytě matky zadržela policejní hlídka 16letého mladíka, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání. Jmenovaný se nevrátil z vánočních prázdnin zpět do výchovného ústavu, kam byl umístěn na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chomutově. Byla mu totiž nařízena ústavní výchova, její podmínky však porušil. Z obce na Chomutovsku se tedy vrátil hledaný  mladík v pořádku zpět do výchovného ústavu. Vyhlášené pátrání mohlo být tedy zrušeno.

vytisknout  e-mailem