Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za odcizená kola padlo obvinění

NYMBURSKO – Několik krádeží jízdních kol se podařilo objasnit. 

V uplynulém měsíci se na nymburském okrese zvýšila kriminalita v oblasti odcizení jízdních kol. Na druhou stranu se ale policistům a kriminalistům Územního odboru Policie ČR Nymburk podařilo několik těchto krádeží objasnit. V souvislosti s touto trestnou činností byly zadrženy a obviněny celkem 4 osoby. 

Obvinění ze spáchání trestného činu krádež a porušování domovní svobody si vyslechli dva spolupachatelé, kteří odcizili celkem 4 jízdní kola. Ve dvou případech překonali oplocení domu a vnikli na pozemek a  další dvě kola odcizili ze stojanů u nádraží a před prodejnou tím způsobem, že přestřihli lankový zámek. 
Další dopadený jednatřicetiletý muž se zaměřil na krádež kol z bytových domů, kdy překonal vstupní dveře, vnikl na chodbu domu a odcizil dvě pánská jízdní kola v celkové hodnotě 20 tisíc korun. Za tento skutek si vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež. A vzhledem k tomu, že podezřelý byl již v posledních třech letech za obdobný trestný čin již pravomocně odsouzen, byl policisty eskortován přímo do věznice k výkonu trestu odnětí svobody v délce trvání 28 měsíců.
Z dalších krádeží celkem čtyř kol byl obviněn čtyřiašedesátiletý muž. Ten se zaměřil na jízdní kola, která byla uzamčena v kolostavech. Zahájení trestního stíhání si převzal osobně z rukou kriminalistů dne 18.10.2017.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
23. října 2017

vytisknout  e-mailem