Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za obtěžování mu hrozí 3 roky

TEPLICE - Na rozhodnutí soudu nedbal; Vnikli na cizí pozemek... 

Na rozhodnutí soudu nedbal
     Ani rozhodnutí soudu, ani obvinění z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí nebral vážně 28letý muž z Teplicka. Přestože mu soud uložil povinnost zdržet se veškerého setkávání a navazování kontaktů s manželkou, se kterou je v rozvodovém řízení, muž toho nedbal a neustále poškozenou vyhledával, psal jí SMS zprávy a obtěžoval ji v místě bydliště. Za toto jednání byl již v červnu policisty obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Namísto aby se z toho poučil a svého jednání zanechal, opakovaně ženu vyhledával a žádal ji, aby se k němu vrátila. Když poškozená odmítla, začal jí urážet a dokonce vyhrožovat zabitím. Agresora proto policisté zadrželi, vyslechl si další obvinění ze stejného přečinu a policejní komisař navíc podal návrh na umístění obviněného do vazby. Před soudem mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.  
 
Vnikli na cizí pozemek
     Podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody sdělili policisté muži a ženě, kteří kradli v Modlanech. Společně překonali oplocení pozemku, ze kterého následně odcizili železný šrot, jehož hodnotu poškozený vyčíslil na 1 tisíc korun. Soudce je může za jejich protiprávní jednání poslat až na dva roky za mříže.
 
Zloděj nešika
     Autorádio ze zaparkovaného osobního vozidla si chtěl odnést dosud neznámý pachatel v Duchcově. Poté, co se vloupal do auta, pokusil se vypáčit z palubní desky autorádio s CD a DVD přehrávačem. Odlomil však pouze čelní panel s displejem, který si s sebou odnesl, rádio se mu odcizit nepodařilo. Ulomený panel zřejmě lapkovi k ničemu nebude, majiteli vozidla však vznikla škoda přes 4 tisíce korun. V případě dopadení hrozí pachateli za spáchání přečinu krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 7. 10. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem