Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za neoprávněné pobírání sociálních dávek hrozí vězení

JIČÍNSKO - Kriminalisté odhalili několik případů.  

Sociální dávky mají pomáhat lidem, kteří se ne vlastní vinou dostali do obtížné životní situace. Případně pomáhat rodičům se zabezpečením péče o dítě. Jičínští kriminalisté ale zjistili, že někteří žadatelé pobírali sociální dávky neoprávněně.

Jako například dvaačtyřicetiletá žena z Kopidlenska, která v  roce 2013 získala příspěvek na osobní vozidlo pro svoji dceru ve výši 40 tisíc korun. Vůz však nezakoupila a peníze měla použít pro jiné účely. Z tohoto důvodu je žena podezřelá ze spáchání podvodu, za což jí v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.

Obdobně je na tom i pětatřicetiletá žena z Jičínska.  Ta měla v roce 2014 neoprávněně pobírat příspěvek na péči pro svého syna a to v době, kdy byl umístěn ve zdravotnickém zařízení. Celkem takto získala částku ve výši 12 tisíc korun. Téměř 126 tisíc korun musí vrátit pětačtyřicetiletá žena z Hořic, která od roku 2010 do roku 2014 měla neoprávněně pobírat příspěvek na péči pro svoji dceru, která však byla umístěná ve zdravotnickém zařízení. S ohledem na výši škody hrozí ženě až pět let vězení.

por. Hana Klečalová DiS.
4. prosince 2015 v 13:23

vytisknout  e-mailem