Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za nehodu v Tatcích padlo obvinění

NYMBURK - Policisté řeší nehodu, kterou zřejmě zavinil mikrospánek. Již zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy. 

Kriminalisté z Územního odboru Nymburk sdělili v těchto dnech obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti 75letému řidiči osobního vozu Škoda Fabia, který v loňském roce způsobil dopravní nehodu, při níž zemřela 3letá holčička.

Dopravní nehoda s tragickými následky se stala 12. listopadu krátce před pátou hodinou odpolední, kdy jel řidič obcí Tatce po silnici III. třídy ulicí Hořanskou. Při jízdě se dostatečně nevěnoval řízení, vlivem únavy usnul a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel na chodník, po kterém šla v danou dobu 44letá žena spolu nezletilými holčičkami. Bohužel jednu z nich náraz auta na místě usmrtil, druhá holčička spolu  s 44letou ženou utrpěly těžká zranění.

Po způsobení nehody zahájili kriminalisté její prověřování, v rámci kterého např. zadali k vypracování znalecké posudky z oboru dopravy a strojírenství k nehodovému ději a technickému stavu vozidla před dopravní nehodou, dále znalecký posudek z oboru zdravotnictví odvětví soudního lékařství, součástí spisového materiálu byly také výpovědi svědků, účastníků nehody, ale i samotného 75letého muže, který osobní vůz řídil.

Na základě všech těchto důkazních materiálů zahájili policisté proti 75letému řidiči osobního vozu Škoda Fabia trestní stíhání, a to pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Vinu a trest bude posuzovat příslušný okresní soud, přičemž za trestné činy, z nichž policisté řidiče obvinili, hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody od jednoho roku do šesti let.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
16. března 2022

_________________________________________________________________________________________________________________

V pátek, krátce před pátou hodinou odpoledne, došlo v obci Tatce na Kolínsku k dopravní nehodě, o které policisty informovala Zdravotnická záchranná služba. 

75letý řidič osobního vozu Škoda Fabia vjel podle všeho poté, co usnul za volantem, na chodník a srazil maminku s dvěma malými holčičkami. Nehoda má fatální následky - jedno děvčátko, i přes poskytování dlouhé resuscitace ze strany profesionálních zdravotníků, na místě nehody zemřelo, druhá holčička polu s maminkou utrpěly těžká zranění. Zdravotníci je následně transportovali do pražských nemocnic.

Policisté místo nehody detailně zadokumentovali a již včerejšího dne zahájili úkony trestního řízení pro dva trestné činy, a to z usmrcení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Současně nařídili soudní pitvu u holčičky, kterou nehoda stála život.

Šetřením nehody se zabývají kriminalisté z Územního odboru v Nymburce.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
13. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem