Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za nehodu obvinění

Dne 15. června 2008 krátce před šestou hodinou ranní došlo k havárii osobního automobilu VW Golf 20letého řidiče.  

           Mladík jel s vozidlem ve směru Větřní - Český Krumlov. Při projíždění levotočivé zatáčky se dostatečně nevěnoval řízení vozidla, jelikož hledal kazetu do radiomagnetofonu. Dostal smyk, vjel do protisměru a následně vlevo mimo komunikaci na svah, odkud se převrátil zpět na komunikaci, kde zůstal s vozidlem stát.
            Poté řidič z vozidla vystoupil, umístil na komunikací výstražný trojúhelník a odešel pěšky na ošetření do nemocnice v Českém Krumlově, kde byl zastižen hlídkou SDN. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče s dobou léčení asi jeden týden. Přístrojem Dräger bylo u řidiče zjištěno požití alkoholu před jízdou - bylo mu naměřeno 0,79 promile alkoholu v dechu. Po řádném poučení byl řidič vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření a odběru krve v nemocnici v Českém Krumlově, kterému se řidič podrobil s výsledkem 1,16 promile alkoholu v krvi.
            Na vozidle vznikla škoda 30.000 Kč.
            Šetřením ve věci dopravní nehody bylo zjištěno, že výše uvedený řidič v době jízdy nebyl řádně připoután bezpečnostním pásem a neměl u sebe za jízdy řidičský průkaz.
            Muž byl nyní, po obdržení výsledku odběru krve, obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)

vytisknout  e-mailem