Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za nehodami stála hlavně nepozornost

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Boural kvůli jídlu. 

Během víkendových a svátečních dnů řešili policisté celkem třináct dopravních nehod. Za těmi stála zejména nepozornost řidičů a u dvou šlo o střet se zvěří. Všechny nehody se naštěstí obešly bez vážných zranění.
Prozatím lehké zranění utrpěl pětaosmdesátiletý řidič vozidla Hyundai, který v pondělí 25. prosince krátce před čtvrtou hodinou odpoledne projížděl úsekem mezi Nivnicí a Uherským Brodem. Řidič při průjezdu pravotočivé zatáčky dostal smyk a vyjel vlevo mimo silnici. Tam se vůz převrátil na střechu a poté zpět na kola. Přivolaní záchranáři převezli zraněného muže do nemocnice. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na šedesát tisíc korun.
V úterý 26. prosince skončil v nemocnici dvaatřicetiletý řidič vozidla BMW. Mezi obcemi Slavkov a Dolní Němčí začal v levotočivé zatáčce předjíždět vozidla, aniž by měl náležitý rozhled. Když se mu v protisměru objevilo vozidlo, rychle se zařadil před předjížděné auto. Při tom najel koly na krajnici a dostal smyk. Následně vyjel ze silnice a na poli se převrátil na střechu. V tomto případě je škoda vyčíslena na necelých sto šedesát tisíc korun.
Kvůli jídlu boural devětadvacetiletý řidič vozidla značky Renault. V úterý po poledni projížděl Ostrožskou Novou Vsí a na podlaze vozu převážel potraviny. Zřejmě strach z jejich převrhnutí může za to, že se na okamžik přestal dívat na cestu. Následkem toho ztratil kontrolu nad řízením a vyjel vlevo mimo silnici. Tam naboural do zaparkované Octavie. 
Sváteční nehody dnes ráno završila třiadvacetiletá cyklistka. Ta kolem čtvrté hodiny projížděla Velehradskou ulicí a zřejmě kvůli vypitému alkoholu nezvládla řízení. Při pádu z kola si způsobila zranění, se kterým byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Policisté jí v dechu naměřili 2,58 promile alkoholu. Cyklistka navíc za snížené viditelnosti jela zcela neosvětlená. Nyní ji čeká řízení na odboru dopravy.

27. prosince 2017, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem