Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za neděli devět nehod

NÁCHODSKO - Naštěstí pouze jedno lehké zranění. 

 

V neděli 18.12. policisté na Náchodsku během 11 hodin vyjeli k 9 dopravním nehodám, při kterých se naštěstí lehce zranila jedna osoba, ale způsobená škoda se vyšplhala přes 700 tisíc korun. Všichni řidiči byli podrobeni dechové zkoušce na alkohol a všechny byly negativní.
K první nehodě byli policisté přivoláni v 9.30 do České Skalice a k poslední vyjížděli v 20.30 do katastru obce Nahořany.

Nehoda, při které se zranila spolujedoucí 48letého řidiče osobního vozidla Peugeot 207, se stala na silnici III. třídy mezi obcemi Bezděkov a Police nad Metují krátce před 10. hodinou dopolední. Řidič nezvládl řízení na zledovatělé vozovce, kdy po projetí mírné levotočivé zatáčce dostal smyk a vjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Na voze způsobil 100tisícovou škodu a na stromě za 500 korun.

 

 


Nehoda, při které se způsobila nejvyšší škoda - 350 tisíc korun, se stala na silnici III. třídy mezi Novým Městem nad Metují a Českou Skalicí v místě křižovatky na obec Nahořany. Řidič Škody Octavia při odbočování vlevo zastavil u středu vozovky a dával přednost  protijedoucímu vozidlu, na což pozdě zareagoval za ním jedoucí řidič Škody Superb a narazil do něho. Tu samou chybu udělal další řidič Škody Octavia, opět nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené vozovky, nedobrzdil a narazil do Superbu.

 

 

 

Sedm nehod policisté vyřešili na místě blokovou pokutou, u výše rozepsanýc je míra zavinění předmětem dalšího šetření.

por. Iva Kormošová
19.12.2016, 12.15
 

Odkazy do noveho okna

Náchodsko

Nahořany, 18.12. 

Detailní náhled

Náchodsko

Nahořany, 18.12. 

Detailní náhled

Náchodsko

Police nad Metují, 18.12. 

Detailní náhled

Náchodsko

Police nad Metují, 18.12. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem