Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za necelou hodinu byl lupič zadržen a teď už je za mřížemi

HRADECKO – Důkladná a rychlá práce policistů nejen z Chlumce  

Když ve středu dopoledne s nožem v ruce vstoupil do obydlí v Chlumci nad Cidlinou, netušil, že za pár minut jej budou mít v hrsti policisté a v pátek bude za mřížemi.
Ve středu 23. ledna 2012 dvaadvacetiletý muž násilně vstoupil do rodinného domu v Chlumci nad Cidlinou. Zde se tváří v tvář setkal s obyvatelkou, které s nožem v ruce rázně sdělil, že chce peníze. Žena se zachovala chladnokrevně a muž v zápětí z bytu odcházel bez peněz. Chvíli poté byla událost oznámena policistům, kteří rozjeli důsledné pátrání po "horké stopě". Chlumečtí policisté intenzivně se svými kolegy z okolních obcí i Hradce Králové dle daného popisu po lupiči začali pátrat. Vzhledem k dobré místní znalosti bylo pátrání úspěšné a muž byl za necelou hodinu po oznámení zadržen v jednom z parků Chlumce nad Cidlinou.
Po zadržení lupič putoval na policejní služebnu, byl k činu vyslechnut, ke svému protiprávnímu jednání se přiznal. Hned druhý den po výslechu obviněný putoval k soudu, který jej poslal do vazby.
Tedy ani ne za hodinu byl lupič zadržen a za dva dny za mřížemi. Na trestný čin porušování domovní svobody a loupež pamatuje trestní zákoník až desetiletým trestem odnětí svobody.

nprap. Jan Čížkovský
25. ledna 2012 v 15.00
 

vytisknout  e-mailem