Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za loupež hrozí dosud netrestanému muži desetileté vězení

ZLÍNSKO: Přepadl muže, který vyhrál v automatech.  

Policejní komisař sdělil obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupež jednatřicetiletému muži ze Zlína. Začátkem října ve Zlíně na Jižních Svazích kolem jedné hodiny ráno po odchodu z baru napadl čtyřiadvacetiletého mladíka, strhl mu z ramene tašku a pod pohrůžkou použití nože ho nutil k vydání peněz, které mladík krátce předtím vyhrál v automatech. Mladý muž mu ze strachu vydal alespoň mobilní telefon.

Čtyřiadvacetiletý muž žijící ve Zlíně navštívil bar na Jižních Svazích, kde hrál na výherních automatech. V krátké době se mu podařilo vyhrát šest tisíc korun. Obsluha baru mu vyplatila výhru ve výši jeden tisíc korun s tím, že pro zbytek si má přijít druhý den. O dlužné částce mu číšník vydal potvrzení. Jeho hru na automatech po celou dobu sledovali dva muži ze Zlína. Jednatřicetiletý a čtyřicetiletý. Dohodli se, že ho o výhru připraví. Z baru odešli a čekali, až vyjde ven také výherce. Staršího z nich přestalo čekání po nějaké době bavit a odešel. Na mladíka si tak počkal jen mladší z obou mužů. Jakmile výherce vyšel ven, strhl mu z ramene tašku a dal se na útěk. Mladý muž však zloděje dohonil a začali se o tašku přetahovat. Došlo i na rány pěstmi. Když se mladík proti násilí bránil, začal muž vyhrožovat použitím nože, pokud mu nevydá potvrzení o vyhrané částce nutné k výběru peněz. Mladík řekl, že potvrzení nemá, že nic nevyhrál a ukázal celý obsah tašky. Agresor v ní výherní tiket nenašel. Ze strachu před napadením nožem dal mladík agresorovi svůj mobilní telefon v hodnotě asi osm set korun. Muž s mobilem odešel a mladík oznámil celou věc policistům.

Kriminalisté ohledali místo činu a za pomoci psa pátrali po pachateli. Výslechy návštěvníků a obsluhy baru a ostatní nezbytné úkony trestního řízení přinesly brzy výsledek a kriminalisté obvinili z loupeže jednatřicetiletého muže ze Zlína, jehož trestní rejstřík dosud zeje prázdnotou. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

 

 

21. března 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem