Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Za loupež a drogy skončil ve vazbě

PŘEROV - Přepadl prodejnu a utekl s penězi. 

Za násilnou a obecně ohrožující trestnou činnost poslal o víkendu soudce do vazby 21letého mladíka z Přerovska, který má již bohaté zkušenosti s jednáním, které překračuje zákonem stanovené normy.

V pátek dopoledne byl zadržen v obci Radslavice na základě souhlasu státního zástupce a skončil na policejní služebně, kde s ním policisté provedli potřebné procesní úkony. Policejní komisař mu ještě ten samý den sdělil obvinění ze dvou trestných zvlášť závažných zločinů a to loupež, které se dopustil v prodejně v obci Radslavice a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

I přesto, že byl již v roce 2020 odsouzen pro stejnou trestnou činnost, tak se své nezákonné činnosti nevzdal a pokračoval v ní až do svého pátečního zadržení. Nedopouštěl se jí pouze v době, kdy pobýval ve výkonu trestu za distribuci drog a loupeže. Svým odběratelům dodával jak pervitin, tak i marihuanu za různé částky a v různém množství. V několika případech dokonce nasliboval dodání pervitinu a inkasoval od uživatelů peníze, ale zboží pak nedodal a peníze si ponechal.

Jeho poledním počinem bylo přepadení prodejny, kde si vynutil vydání peněz. Minulý týden ve středu v podvečer vstoupil do provozovny oblečený celý v černém s kapucí přehozenou přes hlavu a kuklou zakrytým obličejem. Za kalhotami měl viditelně zastrčený nůž. Přišel k pokladně a požádal o krabičku cigaret. Jakmile ji prodavač položil na pult, začal pokřikovat, že chce pět tisíc a k pokladně položil igelitový sáček. Poškozený nejprve nereagoval, ale jakmile si všimnul nože, dostal strach a z pokladny vytáhl 5 000 Kč a položil je na stůl. Pachatel hotovost vzal, stejně tak i krabičku cigaret a prodejnu opustil. Po oznámení se ihned rozjelo pátrání po pachateli tohoto nebezpečného skutku a do 48 hodin jsme dotyčného měli na služebně.  

Po zahájení trestního stíhání obviněného byl spisový materiál s veškerou dokumentací jeho protiprávního jednání předán na Okresní státní zastupitelství v Přerově s podnětem k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který státní zástupce akceptoval a soudce rozhodl o vazbě, kam byl obviněný hned od soudu eskortován a zřejmě tam setrvá až do rozhodnutí soudu. Za trestné činy mu dle trestního zákoníku hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Miluše Zajícová
27. června 2023

vytisknout  e-mailem