Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Za krásami Lednicko-valtického areálu

BŘECLAVSKO: Bezpečně při kempování i cykloturistice. 

Břeclavsko - V letních měsících spousta turistů navštíví Lednicko-Valtický areál. Ať už na kolech či pěšky, jsou ubytovaní v penzionech nebo  kempech a bydlí ve stanu či karavanu. Chtějí si užít léto v klidu a pohodě.
 
Policistky preventivně informační skupiny v těchto dnech navštívily kempy a místa se zvýšeným pohybem cykloturistů na Břeclavsku. Radily, jak omezit na minimum možnost odcizení cenných věcí a prožít tak dovolenou bez zbytečných starostí a problémů.
Každý dostal letáček se základními radami – jak bezpečně kempovat, jak nedávat šanci zlodějům a z auta nedělat trezor nebo cyklistické desatero.
Informativní materiály byly dány  k dispozici i recepčním pro ostatní rekreanty.
 
Během letních prázdnin policisté zaznamenali devětadvacet případů krádeží jízdních kol a to zejména u zámků v Lednici a Valticích a také u břeclavského koupaliště. Největší škodu neznámý pachatel způsobil začátkem prázdnin čtyřiadvacetileté ženě v Lednici. Částka za odcizený dopravní prostředek se vyšplhala až k pětadvaceti tisícům korun.
 
Ke kuriozitám se zřejmě zapíše  krádež věcí z karavanu zaparkovaného v autokempu. Zde neznámý lapka využil okamžiku, kdy si jeden z členů rodiny v nočních hodinách odběhl na toaletu a nechal pojízdný dům odemčený. Výtečník vnikl bez použití násilí dovnitř a s sebou si odnesl peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Třiačtyřicetiletému muži tak způsobil škodu ve výši téměř sedmi tisíc korun.

vytisknout  e-mailem