Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za krádeže v nemocnicích vazba

NYMBURSKO - Po dlouhých měsících pátrání byl podezřelý muž zatčen a předán do vazební věznice.  

V uplynulých dnech nymburští kriminalisté obvinili pětatřicetiletého muže ze Sokolovska ze spáchání pokračujících přečinů krádež a podvod. Muž se trestné činnosti dopouštěl tím, že celkem v jedenácti zadokumentovaných případech se nechal hospitalizovat v různých nemocnicích napříč celou českou republikou a to pod legendou o údajném zranění hlavy, způsobeném úderem bočnic návěsu nákladního vozu, případně upevňovacími kurty.

Při nástupu do nemocnice někdy používal své pravé jméno, někdy jiné smyšlené identity. Dále byl modus operandi velmi podobný. Na pokoji se choval velmi přátelsky, navázal konverzaci s dalšími pacienty, poskytoval jim drobné úsluhy, např. zařizoval drobné nákupy v kantýně. Díky tomu získal jejich důvěru a pod různými záminkami si od nich zapůjčoval finanční prostředky, případně získal přehled o tom, kde je mají uložené a v nestřeženém okamžiku je odcizil. Následně zdravotnické zařízení opustil bez vyrozumění ošetřujícího lékaře, vystavení propouštěcí zprávy a samozřejmě bez úhrady neoprávněně čerpané péče. Svým jednáním způsobil poškozeným celkovou škodu odcizením věcí ve výši necelých 15 tisíc korun a celkovou škodu vzniklou podvodným jednáním ve výši necelých 13 tisíc korun.
Na muže byl vydán zatýkací rozkaz, který byl realizován policisty z Obvodního oddělení Sokolov. Vzhledem k tomu, že muž se obdobné trestné činnosti dopouštěl již v minulosti a zároveň jsou vůči němu vedena další dvě trestní řízení, rozhodl soudce o jeho vzetí do vazby.

por. Bc. Petra Potočná
tisková mluvčí
P ČR Nymburk
6. května 2016

 

vytisknout  e-mailem