Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za krádeže až tři roky vězení

Odcizení alkoholu, potravin a drogistického zboží odhaleno  

Policisté z Hostinného ve středu večer 7. 9. 2011 zadokumentovali případ krádeže, které se měl dopustit padesátiletý muž z Rychnova nad Kněžnou v jedné z místních prodejen. Pracovník bezpečnostní agentury přistihl podezřelého, který měl z obchodu odejít s potravinami a drogistickým zbožím, které nezaplatil. Zástupce poškozeného obchodního řetězce vyčíslil škodu na necelý 1 tisíc korun.
Podobný případ rovněž zaprotokolovali v úterý večer 6. 9. 2011 krátce po jednadvacáté hodině policisté z Trutnova. Při drobné krádeži byl v jednom z trutnovských obchodních domů na Horské ulici přistižen sedmadvacetiletý muž z Trutnova. Výtečník měl prostorem pokladen projít s lahvemi alkoholu v hodnotě necelých 400 korun, aniž by je zaplatil. Pracovník místní bezpečnostní agentury protiprávní jednání zaregistroval a po zjištění přivolal policejní hlídku.
Muži zákona v obou případech kontrolou podezřelých zjistili, že byli v posledních třech letech odsouzeni za podobnou majetkovou trestnou činnost. Proto jednání, které vykazuje znaky přestupku, bude zadokumentováno pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Uvedené případy policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k provedení dalších opatření.
nprap. Udo Ertner
8. 9. 2011
 

vytisknout  e-mailem