Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za krádež skončil v cele

Policisté zadrželi pachatele, který se dopustil majetkové trestné činnosti.  

     V ranních hodinách dne 24. července 2010 v obci Velká Dobrá na Kladensku vnikl neznámý pachatel za užití násilí na pozemekk objektu na Komenském náměstí. Z místa objektu následně odcizil  těžkou vibrační desku v hodnotě 40 000,-Kč. Dále po násilném vniknutí do garáže odczil  úhlovou brusku, svářecí agregát, vrtačku a značně poškodil část zařízení a zámek pojízdného občerstvení. Vzniklá škoda celkem činila 59 600,-Kč, z toho škoda způsobená poškozením byla ve výši 5 500,-Kč.

     V nočních hodinách téhož dne prováděla policejní hlídka kontrolní činnost. Několik minut před 23. hodinou policisté spatřili v obci Velká Dobrá podezřelé vozidlo. Policejní hlídka provedla kontrolu podezřelého vozidla a jelikož řidič neměl u sebe žádné doklady, byl vyzván k převozu na policejní služebnu OOP Unhošť k podání vysvětlení a prokázání totožnosti. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič je 37 letý muž z okresu Karlovy Vary, který se na základě provedení prvotních a procesních úkonů doznal k trestné činnosti vloupání do objektu v obci Velká Dobrá. V brzkých ranních hodinách dne 25. července 2010 bylo zahájeno trestní stíhání 37 letého muže, jako obviněného ze spáchání trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Obviněný byl umístěn do policejní cely. Policie podala na OSZ podnět na vzetí do vazby.  

      Dálším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelý muž se  již v letošním roce dopustil majetkové trestné činnosti na územní jiných okresů. V březnu 2010  mu byl OS Plzeň uložen trest odnětí svobody v délce 1 roku s podmíněným odkladem na 2 roky pro spáchání trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Dále je v současné době proti jeho osobě vedeno na OSZ Karlovy Vary zkrácené přípravné řízení pro další majetkovou trestnou činnost. 

vytisknout  e-mailem