Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za krádež obvinění

Kapličtí policisté obvinili dva mladíky (18,24) z Kaplice. Mladšího z nich z trestného činu krádeže, staršího pak z podílnictví. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Mladší z obviněných v září 2008 odcizil z bytu domu v Besednici, (kdy mu byl umožněn volný přístup do domu), z obývací stěny v pokoji dva prsteny ze žlutého kovu. Prsteny následně sám zastavil v zastavárně v Kaplici za částku 600 Kč, přičemž 300 Kč si ponechal pro svou potřebu a částku 300 Kč dal druhému obviněnému. Majitelce však způsobil škodu ve výši nejméně 5.800 Kč. V uvedené době také ze zděné kolny patřící ke stejnému domu v Besednice odcizil motorovou pilu. Tu následně prodal společně s druhým obviněným za částku 2.000 Kč, ve sběrném dvoře v Kaplici, přičemž částku 1.000 Kč dal kamarádovi a 1.000 Kč si ponechal pro svou potřebu. Majitelce způsobil škodu ve výši nejméně 5.000 Kč.

Obvinění byli zadrženi a umístněni v policejní cele, kde převzali usnesení o zahájení trestního stíhání. Bude podán návrh na vzetí do vazby (§ 67 c) TŘ).

 

nprap. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

vytisknout  e-mailem