Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za fotbalem nepřišli

VSETÍNSKO: Na fotbale řádili výtržníci. 

Na pohárovém utkání v sobotu ve Velkých Karlovicích došlo k fyzickému napadení mezi fanoušky. Případ jako trestný čin výtržnictví vyšetřují vsetínští kriminalisté.
 
V sobotu kolem půl sedmé večer byl ve Velkých Karlovicích na fotbalovém stadionu přerušen probíhající pohárový zápas mezi místním klubem a fotbalovým klubem ze Zlína. Důvodem bylo jednání asi dvaceti osob, které fyzicky napadly fanoušky Zlína. Tato skupina kuklami či brýlemi maskovaných mužů se na stadion dostala po rozstřižení zámku pořadatelskou branou a vrhla se do sektoru hostí. Zde výtržníci fyzicky napadli zlínské fanoušky a začali s nimi svádět boj o jejich klubovou vlajku. Po jejím získání utekli stejnou cestou, kterou na stadion přišli. Útok trval jen okamžik. Při incidentu byl jeden fanoušek zraněn. Tohoto ošetřila osádka záchranky.
Na místo se sjelo několik policejních hlídek a začali pátrat jak po pachatelích tak po poškozených. K monitorování prostoru použili i policejní vrtulník, který přiletěl z Barum rallye. Ještě ten večer policisté prověřovali šest osob z tohoto incidentu.
Kriminalisté nadále pokračují ve vyšetřování této události.
 
31. srpna 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem