Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za držení drog může skončit až na 5 let ve vězení

MĚLNICKO - Policisté u muže našli větší množství marihuany 

Dvaatřicetiletého muže obvinili před několika dny kriminalisté z Mělníku za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu podle § 284 odst. 1 trestního zákoníku a ještě za přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy podle § 283 odst. 1 trestního zákoníku. V tomto případě mu hrozí až 5 let trestu odnětí svobody.

Policisté z Oddělení hlídkové služby Mělník ho v říjnu roku 2021 při policejní kontrole vyzvali k prokázání totožnosti, především proto, že se od něj linul specifický zápach marihuany. Záhy zjistili, že muž má v batohu v papírovém sáčku téměř 80 gramů marihuany. Muž policistům řekl, že marihuanu má pro vlastní potřebu ke kouření a na výrobu masti a marihuanu jim vydal.  Policisté ji odeslali k odbornému zkoumání, které potvrdilo, že se jedná o marihuanu ve větším množství.

Dále muže policisté kontrolovali jen o několik dní později a scénář se opakoval. Muž měl po kapsách v sáčcích a v batohu opět marihuanu. Tentokrát ale ještě ve větším množství než při poslední kontrole. Dohromady se jednalo o 208 gramů sušiny.

Vzhledem k těmto zjištěným skutečnostem si dvaatřicetiletý muž od kriminalistů vyslechl obvinění za držení drog. V případě, že ho i soud uzná vinným, hrozí mu až 5 let odnětí svobody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
28. února 2022

vytisknout  e-mailem