Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za dobrotu na žebrotu

VSETÍN: Včera v odpoledních hodinách na nádraží ČD ve Vsetíně si vyžádala naši pomoc vsetínská záchranka. 

 
 
Záchranka vyjela na oznámení cestujících, že při vystupování ze stojícího vlaku se  schodů upadl pán a poranil si hlavu. Po příjezdu na místo se ale poraněný muž nenechal ošetřit a stále členům záchranky vulgárně nadával. Za přítomnosti policisty byl muž následně naložen do sanitky a převezen do nemocnice k ošetření.
Na nádraží bylo od spolucestujících zjištěno, že poraněný chlap byl již při cestě z Valašských Klobouk velmi hlučný a vulgární, byl z něho cítit alkohol. Z vlaku vystupoval jako poslední, zapotácel se    a se schodů upadl bez cizího zavinění.
V nemocnici vulgarita raněného pokračovala, nechtěl se nechat ošetřit, zdravotnickému personálu nadával, kopal kolem sebe  a ženám dělal neslušné návrhy. I zde byla potřebná naše přítomnost. Ani po našich výzvách svého protiprávního jednání nezanechal. Neuposlechl ani výzvy k orientační dechové zkoušce. Po vzájemné domluvě s ošetřující lékařkou a základním ošetření tržné rány na hlavě zraněného muže jsme rozhodli o jeho převozu do záchytné protialkoholní stanice v Kroměříži.
Zde tedy po převozu skončil šestašedesátiletý muž z Valašských Klobouk. Noc v tomto zařízení jej bude stát téměř devět tisíc korun. Dále bude správní orgán řešit jeho přestupky proti veřejnému pořádku a  občanskému soužití, kde mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun.
 
 
20. října 2011 nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem