Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Za dobrotu na žebrotu

Český Krumlov – Pachatel požádal ženu o rozměnění peněz, poté ji okradl. Poznáte ho? 

Českokrumlovští policisté šetří krádež, ke které došlo před prodejnou OD Lidl v Domoradicích v Českém Krumlově dne 18. května 2021 krátce před desátou hodinou dopolední. V uvedené době přistoupil k čtyřiašedesátileté ženě neznámý muž, který ji požádal o rozměnění peněz. Ta vyndala peněženku a otevřela jí, aby muži pomohla a rozměnila mu. Jaké bylo její překvapení a leknutí, když jí lapka do peněženky, kterou stále držela v ruce, hbitě sáhl a odcizil jí peníze. Ochotná paní přišla odhadem o 9 tisíc korun. Zloděj poté utekl neznámo kam.

Pachatelem by měl být muž mírně tmavší pleti, hubené postavy, ve věku 25 až 30 let, dle řeči pravděpodobně cizinec, asi 170 až 175 cm vysoký. Měl tmavě hnědé až černé vlasy, střední délky, zapadlé oči a knírek. Na sobě měl olivově zelené maskáčové kalhoty a kostkovanou košili (2x2 cm kostky) tmavě hnědé barvy střídající se s vojenskou zelenou barvou, každá kostka byla ohraničena černou linkou. Přes rameno měl látkovou pánskou černou tašku (25 x 15 cm) s černým popruhem (4 cm).

Policie má k dispozici identikit muže, který měl ženu o peníze připravit (viz níže). Identikit.pngIdentikit.png

Poznáváte ho? Pokud ano, uvítáme jakoukoli informaci, která by nám mohla přivést na jeho stopu. Konkrétní informace k případu, který se stal 18. května 2021, mohou svědci sdělit osobně na policejním oddělení v Tovární ulici v Českém Krumlově, nebo a telefonním čísle 974 232 700.

Děkujeme za spolupráci.

Českokrumlovští policisté upozorňují nejen seniory, aby byli opatrní a nedůvěřovali neznámým osobám. Podvodníci využívají různé triky, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů v podobě legend a lstí, jak vás o peníze připravit.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

19. května 2021

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem