Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za dlouhodobé týrání matky vazba

Násilníkovi teď hrozí osmiletý trest za desetileté bití a ponižování  

     Šestatřicetiletý muž z Mělnicka v době od začátku roku 2001 do 8. dubna letošního roku ve společném obydlí dlouhodobě psychicky a fyzicky týral svou jednašedesátiletou matku. Ženu ponižoval vulgárními nadávkami, fyzicky jí napadal a vyhrožoval zabitím nebo jinou těžkou újmou na zdraví. V několika případech takto činil s nožem v ruce. Při těchto útocích svou matku několikrát dle jejího sdělení zranil. Žena však ze strachu a studu trýznění nikdy neoznámila.
    Trpělivost ženě došla až 8. dubna 2011, kdy jí povedený syn opět napadl, několikrát ženu udeřil blíže nezjištěným předmětem do oblasti pravé ruky a ramene, a přitom jí vyhrožoval usmrcením a dále tím, že jí zabije a podpálí dům, jestliže věc udá na policii. Žena se však tentokrát již zastrašit nenechala a případ policistům oznámila. Policisté pro násilníka ihned vyrazili. Jelikož získali poznatky o tom, že by muž mohl být ozbrojen přizvali k akci své kolegy ze zásahové jednotky Policie ČR , Středočeského kraje. Zásahová jednotka provedla samotné zadržení, při kterém u muže zajistila plynovou pistoli a nůž. Při zákroku nedošlo ke zranění osob.
    Dne 9. dubna 2011 zahájil policejní komisař trestní stíhání muže pro trestný čin týrání osoby žijící ve společném obydlí, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od dvou do osmi let. Na základě rozhodnutí soudu byl muž následujícího dne umístěn do vazební věznice.
 
Dne 11. dubna 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem