Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za distribuci drog obviněno několik osob

CHOMUTOVSKO - Jednomu ze stíhaných hrozí až desetiletý trest. 

V průběhu června vyšetřovatelé v chomutovském okrese sdělili obvinění několika osobám v souvislosti s distribucí drog. Jedná se o různé případy, které spolu nesouvisí.

Za nejzávažnější jednání je stíhán 41letý muž z Jirkova. Ten měl nejméně od loňského května v místě svého bydliště a na dalších místech chomutovského okresu prodávat převážně pervitin. Mělo jít o desítky případů prodeje různým uživatelům této drogy. V menší míře pak měl prodávat i marihuanu.

Tímto způsobem si podle zjištění kriminalistů přišel na více než 30 tisíc korun.

Jeho situaci výrazně zhoršuje skutečnost, že popsaného jednání se měl dopouštět i přesto, že byl za takový čin v roce 2019 pravomocně odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do prosince roku 2023. Z tohoto důvodu mu za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí v případě uznání viny až desetiletý trest odnětí svobody.

Jaká výše trestu mu případně bude uložena, se dozví až u soudu, na který čeká za mřížemi. Na základě podnětu vyšetřovatele byl totiž umístěn do vazební věznice.

Po dobu několika měsíců měla podobným způsobem získávat peníze i 47letá žena z Chomutova. Kriminalisté zjistili, že pervitin měla prodávat různým osobám v téměř stovce případů. I ona se tak měla obohatit o částku přesahující 30 tisíc korun.

Jako spolupachatelé jsou trestně stíháni druh a družka, oba ve věku 55 let, žijící v Kadani. Ti měli v místě svého bydliště několikrát během roku 2019 prodat různým osobám pervitin.

Nejmladší osobou obviněnou v posledních dnech v chomutovském okrese v souvislosti s drogovou trestnou činností je 31letý muž. V jeho případě padlo obvinění kvůli distribuci marihuany. Tu měl v roce 2019 a 2020 prodávat v obci na Chomutovsku, kde bydlí. Kromě toho ji měl několikrát poskytnout i zdarma.

S výjimkou prvního výše popsaného případu 41letého muže by ostatní obvinění mohli být soudem potrestáni odnětím svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let, případně peněžitým trestem.


por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 1. července 2020

vytisknout  e-mailem